Hardlopen tijdens de corona crisis

Hardlopen tijdens de corona crisis

Hardlopen is op dit moment één van de makkelijkste manieren om in beweging te komen, fit te blijven (of te worden). Omdat de meeste sportlocaties nu niet toegankelijk zijn, is het makkelijk om je schoenen aan te trekken en een rondje te gaan hardlopen nabij jouw huis.

Houd er wel rekening mee dat je voldoende afstand bewaart met andere mensen. Hardlopen is natuurlijk een gezonde bezigheid, maar ga geen extreem lange afstanden afleggen of heel intensief trainen. Juist na dat soort trainingen ben je kwetsbaarder voor virussen. Zorg er voor dat je gedoseerd traint en een goed herstel pakt.

Als je een beginner bent en nu besloten hebt om je doel te behalen, dan in het een goed idee om volgens een hardloopschema het op te bouwen. Hier is een link naar de schema’s die beschikbaar worden gesteld door Running Solutions. Deze zijn te gebruiken voor de Running Apart Together – virtual solo run die op 13 & 14 Juni zal plaatsvinden.

Loop niet te hard van stapel. Een goede opbouw is belangrijk, met name om blessures te voorkomen. Wil je meer weten over hardloopblessures, dan kan je hier een webinar terugzien.

Begin dus goed voorbereid met je hardloopplan. Goede trainen en fijn zittende kleding is daarbij ook erg belangrijk.

Veel loopplezier!